دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

طراحی گرفت استخوانی سنتزی جهت ترمیم ضایعات استخوانی در دانشگاه تربیت مدرس

گرفت استخوانی سنتزی جهت ترمیم ضایعات و آسیب های استخوانی به همت پژوهشگران دانشکده علوم و فناوری های بین رشته ای دانشگاه تربیت مدرس طراحی شد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، دکتر نفیسه بحیرائی، عضو هیات علمی دانشگاه و مجری این طرح با توضیحاتی درباره این پژوهش گفت: در سراسر جهان و همچنین ایران تعداد آسیب ها و شکستگی های استخوان به دلیل تصادفات، بیماری های استخوانی مثل پوکی استخوان و تومورها به طور تصاعدی در حال رشد و افزایش می‌باشد که باعث کاهش سلامتی و کیفیت زندگی انسانها می‌شود.

وی افزود: مهندسی بافت استخوان یکی از درمان های رایج جهت بهبود آسیب های استخوانی می باشد. محصول فوق، گرفت استخوانی سنتزی بوده که از مواد سازگار با بدن در آزمایشگاه تهیه شده و با قرارگیری در محل آسیب می تواند به ترمیم و جوش خوردگی استخوان آسیب دیده، کمک کند.

عضو هیات علمی گروه علوم تشریح دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مزایای این محصول خاطر نشان کرد: از مزایای محصول فوق می توان به استحکام مکانیکی بالا، قابلیت ردیابی با رادیولوژی، عدم انتقال بیماری و تحریک سیستم ایمنی و روش ساخت ساده اشاره کرد. این محصول برای جراحی های ارتوپدی یا ترمیمی پیوند استخوان مناسب است. می توان از آن در کنار استخوان اتولوگ با سایر انواع آلوگرافت ها جهت پیوند استفاده کرد یا می توان آن را به طور مستقل به عنوان گرفت استخوانی به کار گرفت.

وی تصریح کرد: گرفت استخوانی سنتزی به عنوان جایگزینی برای پیوندهای استخوانی و پر کردن حفره های استخوانی با شکاف های موجود در سیستم اسکلتی مانند مواردی که در ستون فقرات لگن و اندام ها وجود دارد، طراحی شده است. ماهیت این محصول جامد بوده و در ابعاد مختلف و به اشکال مختلف استوانه ای نواری مکعبی و … تهیه می‌شود.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل