دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

بهبود تجهیزات آندوسکوپی با طرح نوآورانه استاد ایرانی

استاد ایرانی دانشگاه «بینگهمتون» با دریافت یک کمک مالی سه ساله ۵۵۰ هزار دلاری از بنیاد ملی علوم آمریکا در تلاش است با بهبود سیستم های میکروالکترومکانیکی مورد استفاده در تجهیزات آندوسکوپی، کارایی این تجهیزات را افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، شهرزاد توفیقیان که متخصص سیستم های میکروالکترومکانیک است قصد دارد از این دانش برای ایجاد نوع جدیدی از میکروآینه ها استفاده کند.

بنابر اعلام مؤسسه ملی بهداشت آمریکا، سالانه بیش از ۲۰ میلیون آندوسکوپی برای شناسایی تومورها، پولیپ ها و زخم های دستگاه گوارش در آن کشور انجام می شود.

سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (MEMS) دستگاه‌های میکروسکوپی با قطعات متحرک هستند که تجهیزاتی مانند تلفن های همراه و ساعت های هوشمند استفاده می شوند.

توفیقیان که عضو هیات علمی دپارتمان مهندسی مکانیک کالج مهندسی و علوم کاربردی Thomas J. Watson است بیش از ۱۱ سال است که به اکتشافات و تحقیقات کلیدی در زمینه حسگرهای خودتوان شوک و لرزش، شتاب‌سنج‌های انعطاف‌پذیرتر و نیز جایگزین‌های «هوشمند» زانو اشتغال دارد که از طریق تریبوالکتریسیته — الکتریسیته حاصل از اصطکاک ناشی از راه رفتن – توان مورد برای سنسورها و ترانسمیترها نظارت بر عملکرد زانو را تامین می کند.

کمک مالی بنیاد ملی علوم آمریکا به منظور توسعه  اسکنرهای پرسرعت قابل تنظیم با استفاده از محرک‌های MEMS به توفیقیان اعطا شده است.

وی در همکاری با محققی از موسسه نوآوری سیستم های نانو (NanoSI) دانشگاه نورث ایسترن قصد دارند دو حوزه تخصصی خود را برای ایجاد نوع جدیدی از میکروآینه ترکیب کنند.

در این راستا، توفیقیان، دانش خود در زمینه شناوری الکترواستاتیک – استفاده از میدان الکتریکی برای بلند کردن اجسام باردار – و همکار وی، مطالعاتش در زمینه خواص فروالکتریکی که می‌تواند انعطاف‌پذیری مواد را با استفاده از ولتاژ الکتریکی تغییر دهد به اشتراک می گذارند.

محصول نهایی این تحقیقات یک «سیستم میکروآینه ترکیبی» به عنوان جزء کلیدی دستگاه های آندوسکوپ خواهد بود که تصاویری با وضوح بهتر ایجاد می کنند. بدین ترتیب، پزشکان قادر خواهند بود سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داده و جراحی‌ها را با تصاویر بلادرنگ (real-time) بهتر، راهنمایی کنند.

انتهای پیام

علی شمس

خروج از نسخه موبایل