یکشنبه، ۲۵ آذر، ۱۴۰۳ | Sunday, 15 December , 2024

حمایت نیروی دریایی در رسیدن جامعه علمی به جنوبگان

نسخه قابل پرینت
کد خبر:52731
چهارشنبه، ۱۶ آبان، ۱۴۰۳ | 15:52

حمایت نیروی دریایی در رسیدن جامعه علمی به جنوبگان

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حمایت این نیرو در رسیدن جامعه علمی به جنوبگان گفت: این کار بزرگ یک اراده ملی جهت اجرای طرح استقرار دائمی در جنوبگان نیاز دارد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران، امیر دریادار شهرام ایرانی، چهارشنبه ۱۶ آبان در سومین همایش ملی فناوری‌های نوین دریایی که به میزبانی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر با محوریت جنوبگان برگزار شد با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در جهت الزام و توانمندی حضور ایران در جنوبگان، اظهار کرد: بسیاری بر این عقیده بودند که ما نمی‌توانیم، اما ناوگروه ۸۶ نشان داد که ما توانستیم و این کار با تجهیزات کاملا ایرانی انجام شد.

وی با اشاره به ملزومات حضور در جنوبگان گفت: گام‌های اجرایی مصوب در مرکز پژوهش‌های مجلس جهت حضور در جنوبگان شامل ۹ گام است که شامل حمایت از انجام تحقیقات نظری در حوزه جنوبگان، برگزاری و بازتاب گسترده همایش‌های بزرگ ملی و بین المللی، پیگیری برگزاری همایش‌ها، توجیه جامعه جهانی مبنی بر لزوم کامل کردن تحقیقات نظری انجام شده با آزمایش‌های میدانی در سرزمین اصلی، شرکت دادن پژوهشگران برتر کشور در تحقیقات میدانی مشترک با کشورهای دوست، بررسی همه جانبه پیوستن یا نپیوستن جمهوری اسلامی به معاهده جنوبگان، همکاری با کشورهای دوست در پشتیبانی از ایستگاه‌های تحقیقاتی و انجام تمرینات عملی در این خصوص ،تامین شناورهای یخ شکن و احداث اولین پایگاه دائمی تحقیقاتی جمهوری اسلامی در جنوبگان شامل این ۹ گام است.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش به تلاش‌های جامعه علمی کشور در زمینه‌های مختلف علمی اشاره کرد و گفت: جامعه علمی کشور در بعدی که بتواند در همه حوزه‌های علمی در سطح جهان حضور موفق و مؤثری داشته باشد، تلاش شبانه‌روزی را در گذشته انجام داده است.

امیردریادار ایرانی با بیان اینکه جامعه علمی در شمالگان و جنوبگان حضور موفقی داشته و در پروژه‌های بزرگی شرکت کرده است، اظهار داشت: در سال‌های گذشته از طریق پژوهشگاه اقیانوس شناسی و وزارت علوم، عضو کمیته تشکیل‌دهنده جنوبگان بوده‌ایم و از این طریق، دانشمندان کشور در این مناطق حضور پیدا کردند.

وی با تاکید بر اینکه ملزومات سیاست کشور با وزن علمی برای حضور در این قاره بسیار مهم و راهبردی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: امروز از نظر دانش علمی در حوزه‌های مرتبط با دریا که به قاره‌های جهان متصل است هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد، اما قطعاً نیاز به کسب تجربه است.

فرمانده نداجا تاکید کرد که نیروی دریایی صرفا در کنار جامعه علمی و براساس اهداف علمی، بحث حضور در جنوبگان را دنبال می کند.

وی همچنین به نقش حمایتی نیروی دریایی در رسیدن جامعه علمی به جنوبگان اشاره کرد و گفت:  این کار بزرگ یک اراده ملی جهت اجرای طرح استقرار دائمی در جنوبگان نیاز دارد.

تجلیل از برگزیدگان سومین همایش ملی فناوری‌های نوین دریایی که به میزبانی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر با محوریت جنوبگان برگزار شد، بخش پایانی این مراسم ملی بود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

جای خالی ایران در قطب جنوب، ربع قرن پس از اعزام نخستین محقق!

طرح تحقیقاتی مشترک محققان ایران و روسیه در بررسی پدیده کم‌فشارهای قطبی

صعود گردشگر ایرانی به قله ای در قطب جنوب

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها