با تولید نانوذراتی که به غدد لنفاوی رفته و به سلولهای سرطانی متصل میشوند، امکان تشخیص زودهنگام سرطان با کمک MRI فراهم میشود.
به گزارش دیده بان علم ایران، هر سال نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان به سرطان مبتلا میشوند و در این میان غدد لنفاوی نقش ارزشمندی برای فهمیدن این که آیا سرطان متاستاز شده یا خیر، دارد. وقتی سلولهای سرطانی شروع به گسترش به اندامهای دیگر میکنند، تشخیص زودهنگام، میتواند به معنای افزایش شانس زنده ماندن بیمار باشد.
محققان گروه مهندسی زیستپزشکی در دانشگاه کلیفرنیای جنوبی، نانوذراتی ایجاد کردند که میتواند روی سلولهای ایمنی (مونوسیت ها) سوار شود. به دلیل اندازه کوچک، این ذرات میتوانند مستقیم به غدد لنفاوی رفته و در شناسایی سلولهای سرطانی در MRI کمک کند. نتایج این پروژه میتواند به تولید عوامل کنتراستدهنده پیشرفته تری منجر شود که میتوانند برای بهبود غربالگری سرطان از طریق MRI غدد لنفاوی کمک کند.
مسئله اصلی روش MRI فعلی این نیست که این روش سلولهای ایمنی را تشخیص نمیدهد بلکه مسئله اصلی عوامل کنتراستدهنده فعلی است که هیچ مکانیسمی برای هدفگیری سرطان در آنها وجود ندارد، بنابراین بیشتر غدد لنفاوی بدون توجه به اینکه آیا سرطان وجود دارد یا خیر، به طور مساوی روشن میشوند.
برای پرداختن به این چالش، محققان نانوذراتی ایجاد کردند که گیرنده موجود در سلولهای تومور و مونوسیتهای سلول ایمنی را هدف قرار میدهد، سلولهایی که به غدد لنفاوی سفر میکنند و در شرایط بیماری به طور فزاینده ای ایجاد میشوند.
این روش ابزار تشخیصی با ارزشی برای استفاده بالینی در اختیار پزشک قرار میدهد که نه تنها تشخیص اولیه سرطان را امکانپذیر میکند، بلکه به پزشکان امکان پیگیری عود سرطان را میدهد.
این تیم تحقیقاتی در آزمایشات خود با استفاده از یک مدل موش نشان داد که استفاده از این ذرات، سیگنال های شناسایی شده توسط MRI را تا ۵۰ درصد افزایش میدهد.