دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

ارزیابی احساسات توسط گجت پوشیدنی

محققان کره ای یک گجت پوشیدنی ابداع کرده اند که روی صورت قرار می گیرد و با توجه به الگوهای کشش و ارتعاشات صدا می تواند احساسات کاربر را ارزیابی کند.

 

به گزارش دیده بان علم ایران، به گفته پژوهشگران اگر قرار باشد ربات های انسان نما به طور کامل در جامعه یکپارچه شوند، باید بتوانند حالات احساسی انسان ها را تشخیص و پاسخ مناسبی دهند. در همین راستا یک گجت پوشیدنی جدید در کره جنوبی به آنها کمک می کند تا این کار را انجام دهند.

ربات ها می توانند فعالیت های خارق العاده ای انجام دهند اما در مورد درک احساسات انسان ها و نیازهایشان هنوز تکامل نیافته اند. این روند طی گذر زمان تغییر کرده و اکنون محققان انستیتو ملی علم و فناوری اولسان کره جنوبی سیستم جدیدی ابداع کرده اند که هوش مصنوعی را پیش می راند.

گروهی از محققان یک سیستم ارتجاع پذیر پوشیدنی برای صورت ابداع کرده اند که با رصد اصطکاک پوست و ارتعاشات، احساسات انسانی را ارزیابی و برق مورد نیاز خود را تولید می کند.

این گجت پوشیدنی شامل یک لایه نازک، شفاف و انعطاف پذیری از حسگرهایی است که در دو سمت چپ و راست سر به صورت افزوده می شوند. هر حسگر بین چشم و گوش به صورت می چسبد و شاخه های آن تا چشمان و فک و همچنین پشت گردن امتداد می یابد. محققان مدعی هستند حسگرهای مذکور را می توان طوری شخصی سازی کرد که مناسب هر صورتی باشند.

هنگامیکه حسگرها در مکان خود قرار بگیرند، به یک سیستم یکپارچه متصل می شوند که برای رمزگشایی احساسات انسانی براساس الگوهای کشش در صورت و ارتعاشات صدا انجام می شود. این سیستم برخلاف نمونه های دیگر که از روش های مشابه استفاده می کنند، انرژی خود را به طور کامل از حسگرهای کششی و از طریق اصول پیزوالکتریک تامین می کند. این بدان معناست که می توان گجت را تمام روز بدون نگرانی درباره شارژ دوباره آن استفاده کرد. به گفته محققان این امر نشان دهنده یک سیستم شناسایی احساسات کاملا مستقل است.

محققان این فناوری را در محیط های واقعیت مجازی یکپارچه کردند . آنها طی فرایند تست از سیستم جدید احساس-حسگری خود برای پیشنهاد کتاب، موسیقی و فیلم در بسترهای مجازی مختلف و براساس احساسات کاربر استفاده کردند.

خروج از نسخه موبایل