رتبهبندی جامع تحقیقات و فناوری دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سال ۱۴۰۰ توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام شد.
به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اعلام این مطلب اظهار کرد: طبق ارزشیابی جامع دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر اساس چهار محور حاکمیت و رهبری، تولید و ترجمان دانش، تولید فناوری و اثرگذاری در سال ۱۴۰۰ دانشگاه های علوم پزشکی تهران، کرمانشاه و کردستان به عنوان دانشگاه های علوم پزشکی برتر در تیپ یک، دو و سه برگزیده شدند. همچنین دانشگاههای شهید بهشتی، همدان و شاهرود رتبه دوم و دانشگاههای تبریز، بقیه الله و بم رتبه سوم را کسب کردند.
وی افزود: در این دوره از ارزشیابی جامع تحقیقات و فناوری دانشگاهها بخشی هم به ارزیابی و بررسی دانشکده های نوپا اختصاص داده شد که طی آن دانشگاههای لارستان، اسفراین و خلخال در این بخش برگزیده شدند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال برای نخستین بار دو محور حاکمیت و رهبری و محور طرح های اثرگذار بر سلامت برای تمامی دانشگاهها مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است، اظهار کرد: تلاش شد تا با دیدگاهی تلفیقی، علاوه بر تمام شماری بروندادهای پژوهشی برای اولین بار نگاهی کیفی به فعالیتهای پژوهشی و فناورانه مدنظر قرار گیرد، چرا که امروزه با ظهور دانشگاههای نسل جدید، دانشگاهها علاوه بر اهتمام و رقابت برای کسب جایگاههای کیفی در آموزش و پژوهش و فناوری، تلاش میکنند با انجام و ارائه کیفیت بالایی از تحقیقات، سهمی درتعمیم عدالت در پژوهش های انجام شده و کاربرد آن در جامعه را تضمین کنند.
پناهی تصریح کرد: در اجرای ارزشیابی جامع فعالیتهای تحقیقات و فناوری دانشگاهها/ دانشکدههای علوم پزشکی به تیپ، ظرفیت و امکانات دانشگاههای مختلف توجه شده است تا شاخصها منجر به تحرک و انگیزش مثبت دانشگاهها و پژوهشهای سلامت شود و زمینه بهبود و ارتقای دانش مبتنی بر نیازهای سلامت در جامعه را فراهم کند.
دکتر رسول یاراحمدی، سرپرست مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات نیز تصریح کرد: در این ارزشیابی چهار محور اصلی شامل حاکمیت و رهبری، تولید و ترجمان دانش، تولید فناوری و اثرگذاری با ۹۶ زیر محور و شاخص مورد پایش و بررسی قرار گرفته و بر اساس وزن هر محور، امتیازدهی شدهاند.
دکتر یاراحمدی افزود: پس از فعالیت و برنامهریزی کمیتههای علمی در ۷ حوزه تخصصی و یک حوزه عملیاتی اجرایی پس از یکسال ارزشیابی جامع فعالیتهای تحقیقات و فناوری دانشگاهها / دانشکدههای علوم پزشکی به تفکیک تیپ دانشگاهی تهیه و منتشر شده است.
جدول ۱: رتبههای برتر ارزشیابی جامع تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی به تفکیک تیپ دانشگاهی:
ارزشیابی جامع شامل چهار محور حاکمیت و رهبری، تولید و ترجمان دانش، تولید فناوری و اثرگذاری است.
جدول ۲: رتبههای برتر محور تولید و ترجمان دانش دانشگاههای علوم پزشکی به تفکیک تیپ دانشگاهی:
جدول ۳: رتبههای برتر محور حاکمیت و رهبری دانشگاههای علوم پزشکی به تفکیک تیپ دانشگاهی
محور حاکمیت و رهبری دارای دو زیر محور برنامهریزی ( بدون امتیاز) و ساختار تحقیقات و فناوری (دارای امتیاز) است.
جدول ۴ : رتبههای برتر محور تولید فناوری دانشگاههای علوم پزشکی به تفکیک تیپ دانشگاهی
جدول ۵: رتبههای برتر محور اثرگذاری دانشگاههای علوم پزشکی به تفکیک تیپ دانشگاهی
انتهای پیام