رییس انجمن بیوتکنولوژی ایران با ابراز تاسف از کارشکنی ها و مخالفت های غیر علمی صورت گرفته با تولید ملی گیاهان تراریخته در کشور گفت: این امر در عمل تضمینی برای واردات محصولات تراریخته طی دو دهه اخیر بوده چرا که سویا و ذرت و روغنهای وارداتی همگی تراریخته هستند.
به گزارش دیدهبان علم ایران، دکتر سیروس زینلی که در همایش ملی روز زیست فناوری در دانشگاه تربیت مدرس سخن میگفت با اشاره به توسعه و پیشرفت ایران در حوزه بیوتکنولوژی گفت: علی رغم این پیشرفتها ظلم بزرگی به حوزه تراریخته شد که باعث شد در این حوزه از زیست فناوری عقب بمانیم.
وی با انتقاد از اینکه حدود ۱۶ سال است که جلو تولید گیاهان تراریخته در کشور گرفته شده، اظهار کرد: این مبارزه تضمینی برای واردات محصولات تراریخته بوده است؛ چرا که در این سالها روند واردات این محصولات کاهشی نبوده است و امیدوارم مسؤولان به این فکر بیفتند که چه صدمهای به این حوزه وارد کردهاند.
زینلی، میزان واردات محصولات تراریخته کشور را بالغ بر ۵ میلیارد دلار ذکر کرد و ادامه داد: سویا، کنجاله، ذرت، روغن و غذای دام و طیور وارداتی تراریخته هستند و وابستگی ما به مواد غذایی وارداتی به خارج بیشتر از حوزه دارویی است.
رییس انجمن بیوتکنولوژی ایران، خشکسالی و شوری خاک را از جمله چالشهای کشور در حوزه کشاورزی عنوان و تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم این فناوری را در حوزه کشاورزی به کار بگیریم، علاوه بر آنکه بسیاری از جوانان در این حوزه مشغول به فعالیت میشوند، از خروج دانشمندان نیز جلوگیری خواهد شد و میتوان از بسیاری از چالشهای این حوزه عبور کرد.
وی با اشاره به نقش شرکتهای دانشبنیان حوزه زیستی در زمان شیوع کرونا، خاطر نشان کرد: ما مجبوریم به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کنیم و باید به این شرکتها بها دهیم و آینده کشور را دانشبنیان کنیم.
انتهای پیام