دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

رییس دانشکده: متنوع ترین گرایش های صنایع در دانشکده مهندسی صنایع امیرکبیر ارائه می شود

دانشکده مهندسی صنایع امیرکبیر

رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این دانشکده دارای یک گرایش در مقطع کارشناسی، هشت گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و یک گرایش در مقطع دکتری مهندسی صنایع است که از حیث تنوع گرایش و تخصص دارای متنوع ترین آنها در میان دانشکده های مشابه در کشور به شمار می رود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر اکبر اصفهانی پور گفت: سابقه دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت به سال ۱۳۵۴ بر می گردد که فعالیت خود را در یک گرایش در دانشکده مهندسی مکانیک آن زمان آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۵۵ گروه آموزشی مستقل با عنوان مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاسیس شد و اولین فارغ التحصیلان مهندسی صنایع در سال ۱۳۶۲ وارد بازار کار کشور شدند.
وی افزود: در ابتدا این دانشکده بیشتر فعالیت های خود را در زمینه تحلیل، طراحی و بهینه سازی در صنایع تولیدی انجام می داد و به تدریج در زمینه تحلیل، طراحی و بهبود سیستمها در صنایع خدماتی مانند لجستیک، بانکداری، بیمه، سرمایه گذاری، سلامت و توریسم نیز به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی پرداخته است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت تاکید کرد: این دانشکده ابتدا با دو گرایش تولید صنعتی و تحلیل سیستم ها در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز کرد.
دکتر اصفهانی پور اظهار داشت: پس از ایجاد گرایش در مقطع کارشناسی، فعالیت ها برای ایجاد مقطع کارشناسی ارشد در این دانشکده آغاز شد که در این مقطع گرایش های مهندسی صنایع، مدیریت سیستم و بهره وری و سیستم های اقتصادی و اجتماعی راه اندازی شد.
وی اظهار داشت: در سال ۷۲ در مقطع دکتری نیز در گرایش مهندسی صنایع دانشجو پذیرش کردیم.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت تاکید کرد: پس از مدتی گرایش های مقطع کارشناسی ارشد این دانشکده با تغییراتی مواجه شد و برخی گرایش های جدید راه اندازی شدند به نحوی گرایش مهندسی مالی برای اولین بار در ایران در این دانشکده طراحی و پس از طی مراحل تصویب آن در شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۸۶ دانشجو در این رشته پذیرش شد.
اصفهانی پور اظهار داشت: گرایش مهندسی لجستیک و زنجیره تامین و گرایش مدیریت نوآوری و فناوری نیز در این دانشکده برای اولین بار طراحی شد و پس از اخذ مجوزهای لازم، از سال ۱۳۸۸ برای اولین بار در این گرایشها پذیرش دانشجو صورت گرفت. از گرایشهای جدید دیگری که در این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد، پذیرش دانشجو صورت گرفته می توان به گرایش مهندسی سیستمهای سلامت از سال ۱۳۹۲ و گرایش مدیریت پروژه از سال ۱۳۹۴ اشاره کرد.
وی عنوان کرد: درحال حاضر این دانشکده دارای یک گرایش در مقطع کارشناسی، ۸ گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و یک گرایش در مقطع دکتری است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت خاطرنشان کرد: باتوجه به تغییراتی که طی سال های اخیر در طرح گرایشهای رشته مهندسی صنایع در مقطع کارشناسی ارشد در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته، گرایش مهندسی صنایع به “بهینه سازی سیستم”، گرایش مهندسی سیستم های اقتصادی اجتماعی به گرایش “سیستم های کلان”، گرایش مهندسی مالی به گرایش “سیستم های مالی”، گرایش مدیریت سیستم و بهره وروی به گرایش “مدیریت مهندسی” تغییر نام یافتند.
اصفهانی پور گفت: دیگر گرایش های این دانشکده نیز گرایش سیستم های سلامت، گرایش لجستیک و زنجیره تامین، گرایش مدیریت نوآوری و فناوری و گرایش مدیریت پروژه است.
وی تاکید کرد: این دانشکده از نظر تعداد گرایش ها متنوع ترین دانشکده در کشور است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت افزود: در این دانشکده مدل لوزی اجرا می شود به نحوی که در مقطع کارشناسی یک گرایش، در مقطع کارشناسی ارشد تعداد گرایش ها افزایش می یابد و در دکتری مجدد تعداد گرایش ها کم می شود که در وزارت علوم نیز این سیاست پیگیری می شود.
دکتر اصفهانی پور اظهار داشت: این دانشکده دارای ۲ هزار و ۱۵ فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی، هزار و ۱۲۹ فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، ۶۵۰ فارغ التحصیل دوره های آموزش الکترونیکی در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰۳ فارغ التحصیل در مقطع دکتری است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت گفت: درحال حاضر این دانشکده دارای ۴۶۴ دانشجو کارشناسی، ۲۲۹ دانشجو کارشناسی ارشد و ۷۹ دانشجوی دکتری است.
دکتر اصفهانی پور  اضافه کرد: این دانشکده در طول فعالیت خود تعداد ۷۵۰ مقاله ای اس ای منتشر کرده است.
وی عنوان کرد: همچنین در این دانشکده هزار و ۱۱۰ مقاله علمی و پژوهشی، هزار و ۲۰۶ مقاله کنفرانسی داخلی و خارجی تولید کرده که بیش از ۹۰۰ مقاله کنفرانسی این دانشکده خارجی است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت گفت: همچنین در این دانشکده ۹۹ کتاب توسط اعضای هیات علمی تالیف و ترجمه شده است.
دکتر اصفهانی پور با اشاره به وضعیت ارتباط با صنعت این دانشکده گفت: تاکنون این دانشکده ۸۸ قرارداد صنعتی در صنایع مختلف تولیدی مانند خودرو، لوازم خانگی، الکترونیکی، سیمان و صنایع غذایی همچنین در حوزه خدمات مانند شهرداری ها، بانک ها، بیمارستان ها، شرکت های سرمایه گذاری و حمل ونقل و لجستیک منعقد و اجرا کرده است.
وی اضافه کرد: مهندسین صنایع به تجزیه و تحلیل، طراحی و بهبود سیستم های متشکل از منابع مختلف مانند نیروی انسانی، سرمایه، تجهیزات و اطلاعات در راستای افزایش بهره وری، افزایش درآمدها و کاهش هزینه ها می پردازند.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت افزود: زمانی که قرار است یک کارخانه یا یک کسب و کار صنعتی/ خدماتی فعالیت خود را آغاز کند، فارغ التحصیلان مهندسی صنایع هستند که با آموزه های مختلف در این رشته به امکان سنجی های اولیه مانند بازاریابی، اقتصادی و صنعتی اقدام می کنند و مسائل محتمل در کار را پیش بینی و راه حل های  مهندسی ارائه می دهند.
اصفهانی پور خاطرنشان کرد: زمانی که یک مهندس صنایع به مسئله ای برخورد کند ابتدا با تکنیکهای تحلیل سیستمی، مشکل را به مسائل جزی تر تجزیه نموده و سپس برای اجزا راهکارهای مناسب پیشنهاد می دهد. یک مهندس صنایع افراد با تخصص های مختلف را برای حل مسائل سازماندهی نموده و با ایجاد یکپارچگی، راهکارهای بهبود را پیشنهاد می دهد.
وی با بیان اینکه در طراحی سیستم ها مهندسان صنایع نقش موثری دارند، تاکید کرد: فارغ التحصیلان در این رشته تنوع شغلی زیادی دارند و می توانند در شرکت ها و صنایع مختلفی فعالیت کنند.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت اظهار داشت: برای پذیرش در رشته مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیازمند رتبه های سه رقمی است و طی سه سال اخیر رتبه کنکور برای پذیرش در این دانشکده ارتقا داشته به طوریکه در این دانشکده رتبه زیر ۵۰۰ نیز داشته ایم.
دکتر اصفهانی پور  تصریح کرد: برخی دانشجویان دیگر رشته ها پس از چند ترم از تحصیل خود، متقاضی تغییر رشته به مهندسی صنایع هستند. چراکه این رشته بازار کار خوبی دارد.
وی عنوان کرد: این دانشکده پس از جابه جایی فضای فیزیکی به دلیل افزایش فضای فیزیکی از امکانات بسیار مناسبی برخوردار است به نحوی که این دانشکده دارای سایت های کامپیوتری مجهز، سالن آمفی تئاتر با تجهیزات خوب، اتاق شورا، سالن مطالعه و کلاس های بزرگ و با امکانات مناسب آموزشی است.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت با اشاره به اینکه درحال حاضر کشور با مشکل اشتغال مواجه است، گفت: در این دانشکده مرکز تخصصی نوآوری مهندسی صنایع راه اندازی شد تا در این مرکز فضای مناسب برای استقرار تیم های فناورانه فراهم شود.
دکتر اصفهانی پور گفت: برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر محلی برای استقرار شرکت های دانش بنیان است اما به دلیل کمبود فضا در این برج قرار است در سطح دانشکده ها فضایی برای استقرار و فعالیت های فناورانه و نوآورانه برای دانشجویان به صورت تخصصی ایجاد شود که برخی دانشکده های دانشگاه این فعالیت را آغاز کردند و دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت نیز در این مسیر حرکت کرده است.
وی افزود: در مرکز تخصصی نوآوری مهندسی صنایع این دانشکده تاکنون دو تیم فناورانه در حال استقرار هستند که برنامه داریم با اختصاص فضای بیشتر تعداد این تیم ها را افزایش دهیم.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت تاکید کرد: همچنین براساس مذاکراتی که با مراکز مختلف داشتیم برنامه داریم برنامه های حمایتی از خارج از دانشگاه برای این مرکز فراهم کنیم.
اصفهانی پور گفت: این مرکز براساس فراخوان ایده، تیم هایی شکل می گیرند و پس از چندماه فعالیت و حمایت های آموزشی لازم، اگر ایده منجر به کسب و کار شود این تیم ها به مرکز رشد دانشگاه معرفی خواهند شد.
وی عنوان کرد: این تیم ها متشکل از دانشجویان دانشکده هستند اما برنامه داریم بستری فراهم کنیم که بتوانیم از دانشجویان بیرونی نیز حمایت کنیم.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت تاکید کرد: ما در این دانشکده براساس سیاست های دانشگاه، رسالت مهارت افزایی و افزایش اشتغال را دنبال کنیم.
اصفهانی پور  گفت: در این دانشکده در حوزه های سلامت، مالی، مدیریت پروژه، لجستیک و زنجیره تامین برنامه راهبردی داریم و تلاش داریم که با برقراری ارتباط با صنایع مختلف در این زمینه ها فعالیت کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین این دانشکده دوره های کوتاه مدت و بلند مدت مختلفی را در قالب آموزش های آزاد برگزار می کند که به شرکت کنندگان در این دوره ها گواهی نامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعطا می شود.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت خاطرنشان کرد: در این دانشکده مرکز مهندسی فرآیندهای کسب و کار راه اندازی شده است که این مرکز دارای یک استاد همکار است که در حوزه فرآیند کاوی فعالیت می کند.
اصفهانی پور با اشاره به برگزاری مراسم اعطای جایزه ملی لجستیک در دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت گفت: جایزه ملی لجستیک اولین جایزه ای است که در این حوزه در کشور طراحی شده و در حال اجرا است.
وی ادامه داد: این جشنواره مهرماه برگزار می شود که این جایزه به شرکت های فعال در حوزه لجستیک اعطا می شود.
رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستم های مدیریت گفت: این جایزه با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بازرگانی، سازمان بنادر و کشتیرانی جمهموری اسلامی و برخی سازمان های دیگر و البته با حمایت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
اصفهانی پور خاطرنشان کرد: این دانشکده در حوزه لجستیک از طریق تفاهم نامه ای که با سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی دارد، با دانشگاه دلفت هلند همکاری داشتیم و موفق به برگزاری ۴ دوره آموزشی شدیم و قرار است آموزش های تکمیلی شرکت کنندگان این دوره ها در کشور هلند برگزار شود.
این دانشکده همچنین با مرکز مالی ایران و سازمان ملی بهره وری ایران نیز در راستای فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فناوری خود تفاهم نامه همکاری دارد.
انتهای پیام
خروج از نسخه موبایل