رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر این که تصمیم گیریهای علمی نباید تحت الشعاع جوسازی ها قرار بگیرد از جفایی که به مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته در کشور می شود ابراز تاسف کرد.
به گزارش دیده بان علم ایران، عیسی کلانتری که پیش از ظهر امروز در مراسم روز جهانی تنوع زیستی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سخن می گفت، تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور به مصوبهای که شورای ملی ایمنی زیستی در خصوص رهاسازی محصولات تغییر یافته ژنتیکی داشت، اعتراض کرد. این در حالی است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست مصوبهای در این راستا داشتند.
وی با بیان اینکه سازمان بازرسی کشور این مصوبه را خلاف قانون دانسته است، تأکید کرد: ما از طریق معاونت حقوقی در اعتراض به این گزارش سازمان بازرسی در دیوان عدالت اداری شکایت کردیم و در دیوان رأی به نفع مصوبه یاد شده صادر شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بابیان اینکه نباید تصمیم گیریهای علمی تابع جوسازی عمومی باشد، گفت: نبایدهراس داشته باشیم که تصمیماتمان تحت تأثیر گروهی باشد که به دلیل ناآگاهی و علاقه به کشور، نگران هستند.
به گفته کلانتری، مدیران ما با اطلاعات کمی که در بخشهای مختلف دارند از اثرات تخریب محیط زیست آگاه نیستند که نتیجه آن همین میشود و مدیران دولتی چیزی درباره محیط زیست نمیدانند و اولویت پروژهها در کشور تولید و اشتغال به هر بهایی است و ما امانتدار خوبی نبوده ایم.
وی با اشاره به لزوم حفاظت از تنوع زیستی خاطرنشان کرد: محیط زیست و مجموعه ژنهای موجود در زمین امانت نسلهای بعد هستند و ما باید از آنها بهره بگیریم اما نباید ویرانشان کنیم. سال گذشته به دلیل برخوردهای بدی که با محیط زیست کشور انجام شده تمام رودخانههای ما زمانی که میخواهند به دریا برسند خالی از موجودات زنده هستند و این شرایط در تمام رودخانهها وجود دارد.
وی تصریح کرد: پساب و شیرابهها در رودخانهها رها شده و آنها را آلوده میکند؛ حفظ محیط زیست که تنوع زیستی نیز بخشی از آن است در کشور ما غریب افتاده است.
انتهای پیام