مجله علمی «نیچر» نتایج تحقیقات محققان موسسه زمینشناسی پوتسدام آلمان را منتشر کرده که براساس آن بخشهایی از تهران سالانه ۲۵سانتیمتر نشست میکند که یکی از بالاترین رقمها در جهان است.
به گزارش دیده بان علم ایران، مهدی متقی و محمود حقشناس در این تحقیقات از بررسی تصاویر ماهوارهای بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ میلادی بهره گرفته اند.
براساس این تحقیق، بحران فرونشست بیشتر مربوط به دشت غربی تهران- شامل بخش شهری، شهرکهای اقماری و زمینهای کشاورزی- و دشت ورامین است که یک منطقه کشاورزی محسوب میشود.
این فرونشست که در زمین های اطراف فرودگاه امام خمینی حدود پنج سانتی متر در سال برآورد شده ۱۰ درصد از جمعیت تهران، شهرکهای اقماری و روستاهای جنوب غربی پایتخت را تحت تاثیر قرار میدهد.
مناطق تحت تاثیر نشست زمین در تهران و اطراف آن، در برگیرنده ۱۲۰ کیلومتر خط آهن، ۲۳۰۰ کیلومتر جاده، ۲۱ پل، ۳۰ کیلومتر خط لوله نفتی، ۲۰۰ کیلومتر لوله گاز، ۷۰ کیلومتر خطوط برق فشار قوی و بیش از ۲۵۰ هزار ساختمان است.
بحرانی که کلانشهر ۱۳ میلیونی تهران به عنوان بزرگترین شهر غرب آسیا را تهدید می کند ناشی از برداشت بیرویه آب و خالی شدن سفرههای زیرزمینی در سالهای اخیر است.
انتهای پیام