دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

صف ماهواره های منتظر پرتاب ایران طولانی تر می شود/وعده وزیر ارتباطات مبنی بر پرتاب «به موقع» ماهواره های شریف و امیرکبیر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحویل ماهواره امیرکبیر به این وزارتخانه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ما امیدواریم بتوانیم ماهواره امیرکبیر و دانشگاه شریف را به موقع در مدار قرار دهیم تا بتوانیم از ثمره آن‌ها در جامعه بهره‌مند شویم.

به گزارش دیده بان علم ایران آذری جهرمی در نشست بازدید از برج فناوری دانشگاه امیرکبیر با اشاره به فعالیت‌های علمی این دانشگاه، افزود: دستاوردهای این دانشگاه نشان می‌دهد که این نهاد علمی و آموزشی ریل‌گذاری مناسبی برای توسعه علم و فناوری داشته است و دانشجویان و نخبگان و اساتید این دانشگاه نیز این مسیر را به پیش می‌برند.


وی با بیان این‌که مطالبی را که در گذشته در خصوص فعالیت‌های این دانشگاه به من ارائه شده بود، امروز مشاهده کردم، یادآور شد: ماهواره امیرکبیر از جمله دستاوردهای این دانشگاه است که امروز با تلاش‌های صورت گرفته آماده بهره‌برداری است.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحویل این ماهواره به وزارت ارتباطات در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: با تحویل آن، این ماهواره در نوبت پرتاب قرار می‌گیرد تا از آن برای پایش بخش‌هایی چون بخش کشاورزی استفاده شود.


آذری جهرمی عمر مداری این ماهواره را دو سال عنوان کرد و یادآور شد: برای آنکه به تصاویری با این دقت و وضوح دسترسی داشته باشیم، در شرایط فعلی نیاز به هزینه‌های زیادی است و ما امیدواریم با قرار دادن این ماهواره در مدار از دستاوردهای آن استفاده کنیم.

وی با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره‌ دانشگاه شریف تاکید کرد: در حال حاضر دو ماهواره دانشگاه شریف و امیرکبیر آماده پرتاب است که امیدواریم به سرعت پرتاب شوند و مردم بتوانند از ثمره آن بهره‌برداری کنند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این‌که در حال حاضر در عصر انقلاب چهارم و عرضه نوآوری قرار داریم، خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این حوزه پیشگام است و با راه‌اندازی برج فناوری تلاش دارد تا علم را به تجارت برساند و این امر نشان می‌دهد که این دانشگاه در مسیر درستی از پدیده تحولات قرار دارد.


آذری جهرمی همچنین یادآور شد: ما علاوه بر شاخص‌های اندازه‌گیری تولیدات علمی باید شاخص‌های دیگری داشته باشیم تا با آن مجموعه‌های دولت و دانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار گیرند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: ما در این راستا در تلاش هستیم تا با هزینه‌کرد مناسب در مسیر توسعه علم دنیا قرار گیریم که این افتخار بزرگی برای کشور خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که در این راستا باید دانشگاه‌ها با امضای تفاهم‌نامه‌ای در این حوزه حرکت کنند، ادامه داد: علاوه بر سوپرکامپیوترها نیاز است دانشگاه‌ها به سمت حوزه رمزشکنی برای پدیده‌هایی که نیاز به محاسبات سریع دارند، حرکت کنند که در این راستا با اعلام فراخوانی بتوانند فعالان این عرصه را جذب و اقدام به توسعه این فناوری در کشور کنند.

آذری جهرمی با اشاره به اجرای سند ایران‌دیجیتال گفت: این سند با همکاری دانشگاه و با متخصصانی از حوزه‌های فنی، فرهنگی، اجتماعی و فقهی اجرایی می‌شود.

وی در عین حال با انتقاد از رویکرد دانشگاه‌ها برای در اختیار داشتن آزمایشگاه‌های مرتبط با حوزه‌های فناوری اطلاعات، اظهار کرد: در حال حاضر همه دانشگاه‌ها می‌خواهند اتاق تمیز و تست خلا داشته باشند که با توجه به شرایط کنونی این امر هزینه‌بر است و از این‌رو لازم است تا دانشگاه‌ها به سمت شبکه‌ای کردن آزمایشگاه‌ها و استفاده از توانمندی‌های یکدیگر حرکت کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر این‌که پیچیدگی سرعت از دیگر تحولات دنیای امروز است، اضافه کرد: با افزایش سرعت تحولات فناوری به معادلات ما افزوده شده است و ما باید با توان بیشتری در این زمینه حرکت کنیم و نباید بازار پیش‌رو را از دست دهیم.

آذری جهرمی تاکید کرد: اگر ما امروز این فرصت را از دست دهیم، فرصت‌سوزی بزرگی کرده‌ایم.

افزایش دو برابری امتیاز دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اجرای برنامه‌های بین المللی

دکتر حسین حسینی تودشکی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در بازدید وزیر ارتباطات از برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسیدن به ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا و قرار گرفتن در میان دانشگاه‌های نسل سوم را از اهداف این دانشگاه تا افق ۱۴۰۴ عنوان کرد.

دکتر حسینی تودشکی با اشاره به جذب برگزیدگان المپیادی در این دانشگاه گفت: ارتقای ۱۰۰ پله‌ای در رتبه‌بندی QS و افزایش ۲ برابری امتیاز برنامه‌های بین‌المللی در رتبه تایمز از دستاوردهای این دانشگاه به شمار می‌رود.
وی با اشاره به ایجاد ۶ پردیس تخصصی، ۱۶ دانشکده، ۱۳ پژوهشکده و ۱۴ هزار دانشجو در این دانشگاه، خاطر نشان کرد: ۵۰ درصد از این دانشگاه در تحصیلات تکمیلی مشغول به فعالیت هستند ضمن آنکه در سال گذشته ۱۴ نفر از دانشجویان المپیادی جذب این دانشگاه شدند.
حسینی از رشد ۳۳ درصدی دانشمندان یک درصد برتر (پژوهشگران پر استناد) خبر داد و یادآور شد: ۱۷ نفر از اساتید این دانشگاه جزو دانشمندان یک درصد برتر و یک نفر دیگر نیز جزو یک صدم درصد با ۲۰ هزار ارجاع است.
معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به تولیدات علمی محققان این دانشگاه اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار اسکوپوس تعداد مقالات مشترک با محققان خارجی از ۵۱۹ به ۸۹۰ مقاله افزایش یافته است که این میزان بر اساس گزارش وب آو ساینس از ۴۸۲ یه ۷۲۸ مقاله افزایش دارد. تعداد مقالات علمی منتشر شده محققان این دانشگاه از ۱۳۵۰ در سال ۲۰۱۰ به ۲۲۰۲ در سال ۲۰۱۷ افزایش داشته است و برای ارتقای بیش از این نیاز به برنامه‌ریزی‌های بیشتر است.
به گفته وی سرانه چاپ مقالات به کل هیات علمی دانشگاه از ۴٫۰۲ در سال ۱۳۹۳ به ۴و۱۸ در سال ۹۶ رسیده و تعداد مقالات مشترک بر اساس پایگاه اسکوپوس در سال ۹۶ تعداد ۸۹ مقاله و بر اساس وب او ساینس ۲۲۸ مقاله بوده است.
معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به رتبه بندی این دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی یادآور شد: در سال ۱۳۹۶ بر اساس رتبه بندی تایمز دانشگاه امیرکبیر در رتبه ۸۰۰-۶۰۱ در دنیا و رتبه آن در آسیا ۱۱۰-۱۰۱ و در میان دانشگاه‌های صنعتی کشور رتبه ۲ را کسب کرده است
حسینی با اشاره تعداد ثبت پتنت‌های این دانشگاه، اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های منتشر شده از کانون ثبت پتنت ایران، ۳۳ درصد پتنت‌های ثبت شده در این کانون مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
معاون فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به هدف‌گذاری این دانشگاه برای رسیدن به دانشگاه‌های کارآفرینی، خاطر نشان کرد: بر این اساس اقدام به راه‌اندازی مراکز نوآوری و فناوری شد، ولی یکی از چالش‌های ما در این حوزه دیده نشدن کل فرآیند کارآفرینی و تجاری‌سازی است که در این راستا سعی شده تا همه عناصر از ایده تا محصول در مراکز فناوری ایجاد شود.
حسینی تعداد شرکت‌های مستقر در برج فناوری این دانشگاه را ۱۲۳ شرکت دانست که از این تعداد ۲۱ شرکت در واحد پیش رشد، ۱۴ شرکت دانش‌بنیان، ۳۶ تیم در واحد رشد و ۵۲ تیم در بخش شتاب‌دهنده‌ها مستقر شده‌اند.
معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اقدامات بین‌المللی‌سازی این دانشگاه، توضیح داد: بر این اساس اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی کردیم که عمده این دانشجویان از کشورهای عراق با ۱۱۷ نفر، لبنان با ۵۸ نفر و همچنین کشورهای پاکستان و افغانستان هستند.
وی ارتقای ۱۰۰ پله‌ای در رتبه‌بندی QS و افزایش ۲ برابری امتیاز برنامه‌های بین‌المللی در رتبه تایمز را از دستاوردهای دیگر این دانشگاه نام برد.

ضرورت راه اندازی مرکز ملی«IOT» در ایران/ رابطه مستقیم افزایش شرکت‌های دانش بنیان با آمار اشتغال

دکتر سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، همچنین در مراسم بازدید وزیر ارتباطات از طرح ابر رایانه، اتاق تمیز و مرکز ماهواره برج فناوری ابن سینا که در این برج برگزار شد، گفت: خوشبختانه حرکت دانشگاه‌های خوب کشور در بحث نوآوری و فناوری علم بسیار خوب بوده است.

معتمدی گفت: با توجه به سابقه ایران در زمینه ابر رایانه‌ها، پیشنهاد می‌شود یک مرکز ملی اینترنت اشیا راه‌اندازی کنیم.


وی ادامه داد: برنامه راهبردی دانشگاه در حوزه ict خوب و قابل قبول بوده است، به طوری که توانمندی مطلوبی در این زمینه صورت گرفته و دیده شده است.
معتمدی تصریح کرد: یکی از مشکلات بزرگ ما بحث سیستم مرکزی است که در خارج از کشور وجود دارد، پیشنهاد می‌کنم با توجه به سابقه ما در زمینه ابر رایانه‌ها، بتوانیم یک مرکز ملی iot را راه اندازی کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: این دانشگاه دو سال پیش برج ابن سینا را افتتاح کرد­ و ابتدا ۱۰ شرکت­ دانش بنیان مورد حمایت قرار گرفتند­ و امسال تعداد این شرکت‌ها به ۱۲۳ رسیده است.
معتمدی افزود: به ازای افزایش شرکت‌های دانش بنیان میزان سرمایه گذاری و­ اشتغال به همین نسبت افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: یکی از بهترین راه‌های برون رفت از مشکلات اقتصادی و بحث‌های مربوط به اقتصاد مقاومتی، توسعه شرکت‌های نوآور، فناور و دانش بنیان است.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل