محققان پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت کپسول گیاهی لیورفول ۱۲ با خاصیت محافظ کبد شدند.
به گزارش دیده بان علم ایران فرمولاسیون کپسول گیاهی لیورفول ۱۲۰ جهت محافظ کبد و تنظیم مطلوب آنزیمهای کبدی، تسکین التهابهای کبدی و تقویت عملکرد کبد با خاصیت آنتی اکسیدانی و مؤثر در کنترل بیماری کبد چرب توسط یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این کپسول گیاهی اظهار داشت: این فرآورده که به صورت کپسول گیاهی طراحی گردیده، جهت تولید انبوه مراحل اولیه پذیرش کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو را طی نموده و امید است تولید صنعتی این داروی گیاهی تا پایان سال ۹۷ به بهرهبرداری برسد.
دکتر حسن زاده تصریح کرد: این دارو ترکیبی از عصارههای گیاهی خارمریم، قاصدک، چیساندرا، اسفرزه و سایر ترکیبات مؤثر میباشد که برای اولین بار در کشور تولید شده و گیاهان به کار رفته در فرمولاسیون آن، تا کنون در سایر فرآورده ها با اثر درمانی مشابه استفاده نگردیده است.
وی تصریح کرد: لیورفول در درمان هپاتیت حاد و مزمن مؤثر است. در هپاتیت حاد ویروسی، تجویز این دارو سبب کوتاه شدن طول دوره درمان و کاهش بیلیروبین سرم، AST و ALT میشود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن، سه عدد کپسول لیورفول در روز برای شش ماه آنزیم های کبدی سرم را بهبود میدهد. مصرف این کپسول گیاهی، علاوه بر بهبود ویژگیهای بافتی کبدی، منجر به نرمال شدن سطح آنزیمهای کبدی و سطح بیلیروبین توتال در بیماران مبتلا به بیماری الکلی کبد میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس مطالعه حیوانی انجام شده سیلیمارین یکی از مواد مؤثره این فرآورده، اثرات ضد کلسترولمی مشابه با پروبوکول را نشان داد . علاوه بر آن باعث افزایش HDLکلسترول و کاهش کلسترول توتال و صفراوی شد. تأثیر عصاره قاصدک مورد استفاده در فرمولاسیون این دارو در بیماران مبتلا به هپاتیت B مزمن نشان داد که در بیماران تحت درمان، آنزیمهای کبدی به طور قابل توجهی به سطح طبیعی برگشتند. عصاره چیساندرا یکی دیگر از ترکیبات مؤثر این دارو سبب جلوگیری از افزایش سطح سرمی ALT و AST در آسیب حاد کبدی، کاهش میزان تشکیل مالوندیآلدهید (MDA) در کبد و افزایش فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GSH-Px) در کبد میگردد.
انتهای پیام