پژوهشگران گروه مهندسی کنترل دانشگاه تربیت مدرس تهران طی تحقیقی با هدف تشخیص حملات سایبری در شبکههای صنعتی، موفق به طراحی کنترل مقاوم امن با پیادهسازی در فرآیند چهار مخزن شدند.
به گزارش دیده بان علم ایران فاطمه چیت ساز که این پژوهش در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد وی انجام شده است گفت: در این پایاننامه یک ساختار کنترلکننده/ آشکارساز متمرکز برای سیستمهای فیزیکی- سایبری ارائه شده که علاوه بر کاهش اثر حملات سایبری، عمل تشخیص نفوذ را نیز انجام میدهد.
وی افزود: ایده اصلی در طراحی کنترلکننده، استفاده از یک ساختار ترکیبی از کنترلکنندههای تناسبی-انتگرالی و کنترلکننده تعقیبی فیدبک خروجی مبتنی بر رؤیت گر میباشد. استفاده از معیار و بهرهگیری از نامعادلات ماتریسی خطی در طراحی کنترلکننده تعقیبی پیشنهادی باعث میشود اثرات حملات سایبری با انرژی محدود در سیستم کنترل تحت شبکه کاهش یابد.
چیت ساز افزود: در نهایت با افزودن آشکارساز اقلیدسی به چهارچوب کنترلی، یک ساختار واحد کنترلکننده/آشکارساز ایجاد میگردد که علاوه بر قابلیت کاهش اثر حملات، از توانایی تشخیص نفوذ نیز برخوردار است.
وی ادامه داد: کنترلکننده/آشکارساز پیشنهادی برای فرآیند چهار مخزن آزمایشگاهی طراحی شده و عملکرد آن در حضور حمله پنهان و حمله انکار سرویس مورد بررسی قرار میگیرد. در نهایت با استفاده از کنترلکننده منطقی برنامهپذیر، کنترلکننده/آشکارساز در عمل بر روی فرآیند چهار مخزن آزمایشگاهی پیادهسازی شده و مانیتورینگ آن توسط صفحه نمایش گرافیکی لمسی انجام میشود.
چیت ساز در پایان تأکید کرد: نتایج بدست آمده عملکرد مطلوب کنترلکننده/آشکارساز را در حضور حملات سایبری نشان میدهد.
گفتنی است این پژوهش با راهنمایی دکتر مهدی سجودی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه انجام شده است.
انتهای پیام