محققان دانشگاه کاشان با استفاده از عصاره چای سبز نانوذراتی را برای ذخیره سازی گاز هیدروژن تولید کردند.
به گزارش دیده بان علم ایران، طاهره غلامی، دانشجوی دکتری شیمی دانشگاه کاشان و از محققان این پژوهش، هدف این طرح را تهیه نانوذراتی برای ذخیره هیدروژن و افزایش ظرفیت آنها در ذخیره سازی عنوان کرد و افزود: مهمترین بخش در نظر گرفته شده در این طرح، تهیه نانوذرات نیکل آلومینات/نیکل اکسید(/NiO /NiAl2O4) با روش شیمی سبز بوده است.
وی اضافه کرد: برای این منظور از عصاره گیاه چای سبز که به وفور نیز در طبیعت یافت می شود، به عنوان عامل رسوب دهنده به جای رسوب دهنده های متداول شیمیایی استفاده شد.
غلامی یکی از مزیت های دیگر کاربرد عصاره گیاه چای سبز را جایگزینی برای سورفاکتانت های تجاری چون آنیونی، کاتیونی و پلیمری عنوان کرد و گفت: استفاده از این روش منجر به تولید نانوذراتی یکنواخت و ریز با درجه تخلخل بالا و مناسب برای استفاده در صنایع انرژی شد.
این محقق با بیان اینکه جهان به سوی جایگزینی هیدروژن به عنوان سوخت پاک به جای سوخت فسیلی در حرکت است، اضافه کرد: در بخش دوم این تحقیقات، قابلیت نانوذرات سنتز شده در ذخیره سازی هیدروژن مورد ارزیابی قرار گرفت و به تأیید رسید.
به گفته وی، نتایج آزمایش های صورت گرفته نشان می دهد با استفاده از نانوذرات گرافن، دی اکسید تیتانیوم و سیلیکا می توان ظرفیت ذخیره سازی هیدروژن توسط نانوذرات سنتزشده را به مقدار قابل توجهی افزایش داد.
غلامی بیشترین مصرف هیدروژن را در صنایع نفت و پالایش گاز عنوان کرد و گفت: این گاز عمدتاً به عنوان یک خوراک جانبی، ماده شیمیایی حدواسط و یا حتی به عنوان یک ماده شیمیایی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در سراسر دنیا، طراحی وسایل نقلیه ای که از هیدروژن به عنوان سوخت استفاده می کنند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
این تحقیقات از سوی طاهره غلامی دانشجوی دکتری و پروفسور مسعود صلواتی نیاسری، عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان و همکارانشان اجرایی و نتایج آن در مجله Renewable Energy با ضریب تأثیر ۴٫۸۲۵ منتشر شد.
انتهای پیام