رييس پژوهشكده مطالعات مخازن و توسعه ميادين پژوهشگاه صنعت نفت از طراحی فاز ارزيابي ميدان نفتی سپهر و میدان گازی گردان با همکاری محققان پژوهشکده خبر داد.
به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، دكتر تورج بهروز با اشاره به همکاری های تحقیقاتی پژوهشگاه و مديريت اكتشاف شرکت ملی نفت اظهار داشت: در راستاي تكميل زنجيره ارزش بالادستي كه شامل فازهاي اكتشاف، ارزيابي، توسعه و توليد است، پژوهشگاه در صدد است در زمينه طراحي فاز ارزيابي با اين مديريت همكاري كند و در همين راستا دو پروژه نيز آغاز به كار شده است.
وی درخصوص طراحي فاز ارزيابي افزودند: فاز ارزيابي مشتمل بر شناسايي و كمي كردن عدم قطعيتهاي زمينشناسي و مخزني از يكسو و روشهاي مواجهه با اين عدم قطعيتها از سوي ديگر است، به عبارت ديگر فاز ارزيابي شامل مديريت ريسك و عدم قطعيت است.
بهروز با تاكيد بر تعامل تنگاتنگ با بدنه كارشناسي كارفرما از طريق برگزاري كارگاههاي متعدد جهت تبادل دانش جهت استخراج RFP، اضافه كرد: اين جلسات با هدف ارزيابي كارشناسان پژوهشگاه از مشكلات ميادين از يكطرف و آشنايي كارفرما با توانمنديهاي اين پژوهشگاه با هدف تعريف دقيق چارچوبهاي پروژه از طرف ديگر برگزار گرديد.
رييس پژوهشكده مطالعات مخازن و توسعه ميادين با تاكيد بر اينكه در اين فاز تعيين تعداد و مكان چاه هاي ارزيابي به منظور كاهش عدم قطعيت و ريسك بر عهده پژوهشگاه است، گفت: بر همين اساس كاهش تعداد چاهها و ارايه خدمات با كيفيت در مرحله ارزيابي و طرح اكتساب دادهها براي كارفرما بسيار حايز اهميت است. بديهي است خروجي اين مطالعات در اختيار شركتهاي توسعه دهنده اين ميادين قرار خواهد گرفت.
وي با تاكيد بر اينكه در مياديني كه به درستي فاز ارزيابي انجام نگيرد و شناخت كافي از ميدان در دست نباشد، زمان و هزينه فاز توسعه بسيار بالا خواهد رفت، تصريح كرد: در اين پروژهها، مبتني بر توصيف مخزن، مدلسازيهاي استاتيكي، شكاف و ديناميكي، سناريوهاي مختلف طراحي شده و با تحليل پيشرفته عدم قطعيت، ريسك توسعه ميدان به صورت كمي محاسبه شده و روش كاهش عدم قطعيتها از طريق تعداد و مكان چاههاي ارزيابي و بسته جامع كسب داده، كاهش مييابد.
انتهای پیام