گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی موفق به تدوین دانش فنی تولید کیتهای پایش خوردگی میکروبی شد.
به گزارش دیده بان علم ایران، خوردگی میکروبی(MIC) به نوعی از خوردگی اطلاق میشود که به واسطه میکروارگانیسمهایی به وجود آمده باشد که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشند.
میکروجلبکها، قارچها و باکتریها میتوانند باعث سرعت بخشیدن به فرایند خوردگی یا تغییرمکانیسم فرایند خوردگی شوند. خوردگی میکروبی میتواند در تمامی محیطها از قبیل خاک، آب شیرین، آب دریا و صنایعی همچون نفت، تولید نیرو و صنایع دریایی روی دهد. خوردگی میکروبی مسوول ۲۰ درصد از خسارت ناشی از فرسایندگی است.
این میکروارگانیسمها شامل میکروارگانیسمهای احیا کننده سولفات(SRB)، باکتریهای احیا کننده آهن(IRB)، میکروارگانیسمهای هتروتروف(HB) و باکتریهای تولید کننده اسید(APB) است و جهت پایش خوردگی میکروبی هر چهار دسته این میکروارگانیسمها باید مورد پایش قرار گیرد.
این کیتها در سری های شش تایی برای شمارش باکتریهای تا غلظت ۱۰۶ باکتری در هر میلی لیتر از نمونه ساخته و مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام