کپسول گیاهی درمان آلزایمر ساخت محققان کشور، در مدل حیوانی مورد آزمایش قرار گرفته و به گفته مجریان این طرح مطالعاتی توانسته بیماری آلزایمر را تا ۹۵ درصد در فاز آزمایشگاهی درمان کند .
به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر معصومه محمدپور افزود: این محصول می تواند سلول های آسیب دیده مغز را ترمیم و سلول های بنیادی مغز را به سمت تولید سلول های عصبی جدید هدایت کند .
وی اظهار کرد: با استفاده از این محصول گیاهی، به احتمال زیاد می توان به درمان و کاهش هزینه های درمانی بیماران آلزایمر در آینده امیدوار بود.
عضو مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: کار تحقیقاتی این موضوع از حدود ۲ سال پیش آغاز شده و این تحقیق مرحله حیوانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
دکتر محمدپور با اشاره به اینکه این محصول هیچگونه عوارض جانبی ندارد، اظهار کرد: کورکومین از گیاه دارویی زردچوبه تهیه می شود و تاکنون عوارضی برای آن گزارش نشده است.
وی اظهار کرد: که اینسنسول استات از کندر (boswellia carterii) نژاد آفریقایی تهیه و میلیتین هم از نیش زنبور عسل گرفته می شود که در کتب طب سنتی از جمله قانون بوعلی به خواص دارویی آنها اشاره شده است.
دکتر محمدپور با اشاره به اینکه پروسه تبدیل این محصول به دارو نیاز به انجام کارآزمایی بالینی دارد که معمولا در یک دوره ۸ تا ۱۰ ساله انجام می شود،گفت:مرحله کارآزمایی بالینی بزودی آغاز می شود تا بتوان پاسخ مطلوب برای درمان این بیماری بدست آورد.
عضو مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیماری آلزایمر معمولا در سنین بالا بروز پیدا می کند و به همین دلیل به مردم توصیه می شود تا با اصلاح سبک زندگی، مصرف غذاهای سالم و مقوی و داشتن رژیم غذایی مناسب از بروز آن جلوگیری کنند.
این دستاورد تحقیقاتی در جشنواره ابداعات و اختراعات بنیاد ملی نخبگان ۹۶ در حوزه علوم دارویی مقام برتر را کسب کرده و به عنوان برترین های پژوهشی سال جاری دانشگاه علوم پزشکی ایران معرفی شده است.
بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند.
بیماری آلزایمر در نخستین مراحل معمولا ۱۰ علامت هشدار دارد که شامل اختلال حافظه ،اختلال در انجام وظایف روزمره، گم کردن زمان و مکان، اختلال در گفتار، اختلال در قضاوت، اختلال در تفکر، تغییر در خلق و خو، جابهجا گذاشتن وسایل از دست دادن یا کاهش انگیزه زندگی و تغییرات شخصیتی است.
انتهای پیام