امکان سنجی فنی – اقتصادی ایجاد منظومه ماهواره های مخابراتی توسط گروهی از متخصصان مرکز تحقیقات مخابرات ایران، پژوهشگاه فضایی ایران و صنایع الکترونیک ایران در حال انجام است.
به گزارش دیده بان علم ایران، کشور پس از سال ۲۰۰۹ به جمع پرتاب کننده های ماهواره پیوست و تاکنون با تلاش متخصصان داخلی به دستاوردهای خوبی نیز در این حوزه دست یافته است.
اخیرا ایجاد منظومه مخابراتی از ماهواره کوچک در مدار ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر و کارکرد معادل آن با ماهواره ای که در مدار زمین آهنگ قرار می گیرد به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در چنین حالتی جای گرفتن ماهواره ها در مدار غیر زمین آهنگ فرصتی را فراهم می کند تا از پتانسیل های کشورمان در این زمینه استفاده کنیم.
حوزه نفت و گاز در کشور یکی از استفاده کنندگان اصلی ماهواره های مخابراتی غیر زمین آهنگ است؛ بنابراین این امکان سنجی با محوریت حل این نیاز مورد بررسی قرار گرفت.
ایران بیش از ۸۰ درصد فناوری های منظومه ماهواره ای در لایه ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر را در اختیار دارد؛ بنابراین این پروژه در چند فاز اجرایی می شود و ۶۰ تا ۱۴۰ ماهواره در این منظومه قرار می گیرد و نخستین ماهواره برای منظومه ۷۰ ساختش به اتمام رسیده و در فاز اول وارد مدار می شود.
انتهای پیام