معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه رازی از بازنگری در ساختار تحقیقاتی این موسسه خبر داد و گفت: این رویکرد با هدف ورود موسسه رازی به تولید واکسن های نسل جدید و همگام با تولیدات روز دنیا اتخاذ شده است.
به گزارش دیده بان علم ایران دکتر بهمن عابدی کیاسری با بیان اینکه موسسه رازی از موسسات استراتژیک و حیاتی کشور در زمینه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها، تولید واکسن و تامین بهداشت و امنیت غذایی کشور است، اظهار کرد: این موسسه یکی از حوزه های کاربردی تولید واکسن در سطح منطقه و خاورمیانه و از موسسات شناخته شده واکسن سازی دنیا و افتخار کشور است که حدودیک قرن سابقه خدمت در پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر و غیرواگیر را دارد.
وی گفت: هم اکنون ۹۰ درصد نیاز کشور به واکسن های انسانی و دامی و بخشی از واکسن های مورد نیاز طیور کشور در این موسسه تولید می شود که میلیاردها دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به ارمغان آورده است.
عابدی کیاسری افزود: در مجموع تولیدات مختلف موسسه رازی در حوزه واکسن های انسانی، دام و طیور حدود سه میلیارد دز بوده که علاوه برجلوگیری از خروج ارز از کشور برای واردات واکسن، خودکفایی کشورمان در این حوزه مهم را نیز به دنبال داشته است.
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه رازی در ادامه با اشاره به ارتقای فناوری های تولید واکسن در دنیا تاکید کرد که این موسسه نیز مستلزم ایجاد تغییراتی است تا بتواند پا به پای پشرفت های دنیا در این حوزه، حرکت کرده و همچنان اثرگذار باشد.
وی گفت: امروز در کارخانه های بزرگ واکسن سازی دنیا، شاهد تولید نسل جدید واکسن هستیم و با توجه به تجربه ارزشمند و سابقه بسیار خوب موسسه رازی، با ایجاد تغییراتی قادر خواهیم بود به تولید واکسن های نسل جدید ورود کنیم.
عابدی کیاسری این تغییر را مستلزم مطالعات عمیق علمی و فنی و همکاری های مشترک با مراکز علمی و واکسن سازی مطرح دنیا برشمرد و یادآور شد: این مهم در برنامه موسسه رازی قرار گرفته تا شاهد تغییر ساختار و جایگاه موسسه باشیم.