تیمی از دانشمندان، یک ربات زیستی ساختهاند که با استفاده از عضلات قلبی موش بر روی اسکلت سفره ماهی میتواند از حرکت این حیوان آبزی تقلید کند.
به گزارش دیده بان علم ایران، این ربات که جزئیات آن در مجله ساینس منتشر شده، ترکیب بسیار عجیبی از مهندسی مکانیک و مهندسی زیستی است که میتواند گام نخست در جهت گروه جدیدی از رباتهای زیردریایی باشد.
این ربات از لایهای از عضله استفاده میکند که به آن اجازه انقباض رو به پایین برای تقلید از حرکت سفره ماهی را میدهد. اگرچه این موجودات زنده از یک لایه دیگر عضله برای بالا کشیدن بالهای خود برخوردارند اما اسکلت این ربات طوری طراحی شده که پس از انقباض به جای اول خود باز میگردد و ساختار کلی را تسهیل کرده است.
زمانی که عضلات با نور تحریک میشوند، حرکات ترکیبی به ربات اجازه میدهد تا به جلو حرکت کند. محققان با استفاده از الگوهای خاص تابش نور توانستند ربات را در جهت گردش ساعت یا خلاف ساعتگرد به حرکت درآورده و آن را در مسیر با مانع ساده قرار دهند.
به گفته سازندگان، این ربات بسیار کوچکتر از سفره ماهی است و از این رو، نمیتوان آنها را به طور مستقیم با هم مقایسه کرد.
این نخستین باری نیست که مهندسان از طبیعت الهام گرفتهاند اما این ربات میتواند به تولید رباتهایی کمک کند که بطور موثری در زیر آب حرکت میکنند.
برخلاف سایر طراحیهای رباتیک که از لاکپشت دریایی، هشتپا، سگها و سوسکها الهام گرفتهاند، بنظر میرسد که این نوع حرکت از بهرهوری بسیار بیشتری برخوردار است. محققان برای شش روز این دستگاه را به حرکت واداشتند که به لحاظ سرعت، میزان مسیر طی شده و مقاومت، بسیار بهتر از سیستمهای هیبریدی زیستی متحرک کنونی عمل کرد.
انتهای پیام