کمیته متناظر کدکس غذاهای حاصل از بیوتکنولوژی فعالیت مجدد خود را در حوزه زیستشناسی مصنوعی (Synthetic Biology) و غذاهای حاصل از آن آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار دیده بان علم ایران، این کمیته به مدت هشت سال با اظهارنظر و پیشنهاد در مورد پیشنویسهای ارسالی و شرکت در اجلاسیههای بینالمللی فعالیت داشته است.
این کمیته در جلسه ای عمومی که نهم مردادماه به ریاست دکتر بهزاد قرهیاضی از وزارت جهاد کشاورزی و نایب رئیسی دکتر مهرناز خیراندیش از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیری دکتر فهیمدخت مختاری از پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد برگزار شد، فعالیت مجدد خود را در حوزه زیستشناسی مصنوعی (Synthetic Biology) و غذاهای حاصل از آن که پیش از این نیز در پروتکل کارتاهنا مورد بحث بوده است آغاز کرد.
پروتکل کارتاهنا یک معاهده بینالمللی در چارچوب کنوانسیون تنوع زیستی است که در سال ۲۰۰۰ به منظور استفاده و حمل و نقلِ ایمنِ ارگانیسم تراریخته زنده (LMO) حاصل از بیوتکنولوژی مدرن به تصویب رسیده است و در سال ۲۰۰۳ اجرای آن در سطح بینالمللی الزامی شده است.
قانون ملی ایمنی زیستی مصوب ۱۳۸۸ نیز با در نظر گرفتن این پروتکل تهیه شده است.
زیستشناسی مصنوعی تلفیقی از زیستشناسی و مهندسی است که با طراحی و ساخت مصنوعی ارگانیسمها و سیستمهای بیولوژیک جدید نظیر آنزیمها، چرخههای ژنتیکی و سلولها، یا بازطراحی آنها، در جهت توسعه و بهبود استفاده در صنعت و تحقیقات بیولوژی بهکار گرفته میشود.
انتهای پیام