به گزارش دیدهبان علم ایران، ناصر حیدری پوری با اعلام این خبر گفت: این برنج از گیاه کینوا به دست میآید و ارزش غذایی بالاتری از دیگر غلات نظیر گندم و برنج سفید دارد.
وی افزود: این محصول امسال بهصورت آزمایشی در دو هکتار از زمینهای بندرعباس کشت میشود.
حیدری پوری اظهار کرد: عملکرد گیاه کینوا بین ۳ تا ۵ تن در هکتار بوده، اما برخی ارقام اصلاحشده آن حتی تا ۱۱ تن در هکتار نیز برداشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: ارزش اقتصادی برنج کینوا چهار برابر گندم است و مواد پروتئینی بیشتری از برنج دارد.
حیدری پوری با بیان اینکه کینوا سازگاری زیادی با مناطق شور و بیابانی و میزان بارش ۸۰ میلیمتر کشت میشود، تصریح کرد: از برگ و ساقه این گیاه برای خوراک دام و سبزیخوردن استفاده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اضافه کرد: گیاه کینوا به علت هضم بهتر و سبکتر جایگزین مناسبی برای برنج به شمار میرود. دانههای کینوا منبعی غنی از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B ۱، B ۲، B ۶، B ۹ پتاسیم، آهن بوده و ۹ آمینواسید ضروری دارد.
وی در پایان گفت: برنج کینوا گیاه بومی آمریکای جنوبی در کشورهای شیلی، بولیوی و پرو است و در کشورهای اروپایی، ژاپن و آمریکا مصرف زیادی دارد.
انتهای پیام