نتیجه تحقیقات گروهی از پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا نشان داده که هرگاه افراد جوان مبتلا به ویروس اچآیوی درمان با داروهای جدید را بلافاصله پس از ابتلا به این ویروس آغاز کنند میتوانند طول عمری مشابه سایر افراد جامعه داشته باشند.
به گزارش دیدهبان علم ایران در مقاله ای که این گروه از پژوهشگران در شماره ماه مه نشریه علمی لانست (Lancet) منتشر کردهاند آمده است که پیشرفت فوقالعاده در روشهای درمانی به معنی آن است که ویروس اچآیوی به سادگی نمیتواند در برابر داروهای جدید مقاوم شود. همچنین، پیشرفت در زمینه تشخیص و جلوگیری از آلودگی به ویروس به موفقیت در زمینه افزایش طول عمر مبتلایان کمک کرده است.
به گفته آنان، درمان ضد ویروس با استفاده از ترکیبی از سه دارو یا بیشتر میتواند مانع از پیشروی طبیعی ویروس شود.
در عین حال، این گزارش هشدار داده است که هنوز هم بسیاری از افراد اچآیوی مثبت، به خصوص کسانی که از طریق تزریق مبتلا شدهاند، از وضعیت خود آگاهی ندارند و به موقع در صدد درمان بی نمیآیند و تعلل در درمان شانس موفقیت را کاهش میدهد.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که داروها و روشهای مقابله با اچآیوی طی سی سال گذشته چه پیشرفت قابل توجهی داشته است.
برای انجام این تحقیقات، پژوهشگران آمار مربوط به بیش از هشتاد هزار فرد اچآیوی مثبت در هجده کشور در اروپا و آمریکای شمالی را بین سال های ۱۹۹۶ و ۲۰۱۰ بررسی کردند. این افراد بیش از شانزده سال سن داشتند و دست کم سه سال تحت درمان بودند.
یکی از نتایج این بررسی این بود که احتمال ادامه حیات افرادی که بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ تحت درمان قرار گرفتند به مراتب بیش از کسانی بود که درمان آنها بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ آغاز شده بود. این تفاوت حاکی از پیشرفت در ساختن داروها و روشهای درمانی موثرتر در این فاصله زمانی است.
پژوهشگران نتیجه گرفتهاند که شانس زنده ماندن بیمار طی سه سال اول آغاز درمان همچنان رو به افزایش است.
به گفته آنان، استفاده از داروهای با آثار جانبی کمتر، بهتر شدن آگاهی بیمار در استفاده مرتب از دارو، اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ابتلای به بیماری های ثانویه از دلایل اصلی این دستاورد بوده است.