محققان کشور موفق به طراحی و ساخت جاذب لکه های نفتی از سطح آب شدند.
به گزارش دیدهبان علم ایران، این طرح، يکی از پروژههای کليدی در “توسعه روشهای نوین جهت کاهش آلاینده های زیست محیطی” است که در پژوهشکده توسعه فرآيندهای شیمیايی، پلیمری و پتروشيمی و با مشارکت پرديس انرژی و محيط زيست و با حمایت شرکت ملی نفت ایران انجام گرفته است.
مهندس طلعت خلخالی، مسئول طرح پژوهشکده توسعه فرآيندهای شیميايی، پلیمری و پتروشيمی پژوهشگاه صنعت نفت طراحی و ساخت انواع جاذب ها جهت پاکسازی لکه های نفتی از سطح آب رودخانه ها، نواحی ساحلی درياها و حوضچه های تبخيری را از اهداف این پروژه برشمرد و گفت: توليد جاذبهای تجاری پرمصرف صنعت نفت و بررسی امکان ارتقاء ميزان جذب نفت آنها با استفاده از فناوری های نوين نظير نانو فناوری در دستور کار قرار گرفته است.
وی مهمترین ویژگی این پروژه را تهيه بسته فناورانه (package) ” انواع جاذب ها و تجهيزات مصرفی در جذب لکه های نفتی از سطح آب” دانست و افزود: فرآيند پاکسازی لکه های نفتی از سطح آب نيازمند استفاده از انواع جاذب ها و به کارگيری انواع تجهيزات مناسب جهت بازيابی نفت و امحاء آسان جاذب های مصرفی است. در این پروژه سعی شده است تا حتی الامکان بسته کاملی از جاذب ها و تجهیزات لازم در زمینه جمع آوری و بازیابی لکه های نفتی طراحی و ساخته شود.
وی با بیان این که این جاذب ها كاملاً از مواد تولیدی در داخل کشور ساخته شده اند تصریح کرد: در ساخت جاذب ها جهت افزايش کارایی، از نانوذرات سيليکا آئروژل استفاده شده که منجر به افزايش کارايی جاذب ها در دراز مدت شده است.
مهندس خلخالی از دستاوردهای ديگر اين طرح، به طراحی و ساخت دستگاه نفتگير و اسکيمر طنابی اشاره کرد و گفت : با طراحی و ساخت دستگاه نفتگير امکان بازيابی نفت از جاذبهای مستعمل فراهم و کاربرد مجدد جاذب ها ميسر میشود.
این مسئول طرح در ادامه گفت : جاذبهای ساخت پژوهشگاه به نام “SUPER PAD” در وزن و ابعاد مشابه جاذب های تجاری وارداتی، از ظرفيت جذب دو برابر برخوردارند و سرعت جذب آنها به مراتب بالاتر است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با انجام این طرح در زمینه تولید انواع جاذب های لکه های نفتی به خودکفایی رسیده ایم و ضمن ایجاد زمینه اشتغال و استفاده از مواد اولیه تولیدی در داخل کشور جهت تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر، از خروج مقادیر متنابهی ارز جلوگیری به عمل می آيد.
انتهای پیام