رییس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای گفت: در طرحی مشترک با سازمان انرژی اتمی ایران و برای اولین بار در کشور ،درمان بیماران سرطان پروستات با لوتیشیوم PSMA جهت درمان متاستازهای نواحی مختلف بدن انجام شده است.
به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر زکوی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: یکی از جدیدترین کارهایی که در این مرکز در حال انجام است درمان بیماران نورواندوکرین با لوتیشیوم اوکتروتید و درمان بیماران سرطان پروستات با لوتیشیوم PSMA است که برای اولین بار در ایران انجام و در منطقه نیز به ندرت این درمان انجام می شود.
وی تصریح کرد: این دارو برای درمان متاستازهای نواحی مختلف بدن از سرطان ها به کار برده می شود و در جهان هم تنها چند سالی است که مطرح شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: این دارو در طرحی مشترک میان مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سازمان انرژی اتمی ایران تولید شده است.
رییس مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای بیان داشت: داروی PSMA تولید شده در مراحل اولیه و دارای هزینه سنگینی است؛ که در همه جای ایران نمی توان تولیدش کرد از این جهت دارو برای بخش پزشکی هسته ای تولید و تعدادی از بیماران به این شکل درمان شده اند.
وی بیان داشت: داروی PSMA آنتی ژنی است که در دیواره سلول های سرطان پروستات وجود دارد و ما توانسته ایم آنتی بادی این آنتی ژن را با لوتیشیوم تولید کنیم.
زکوی خاطر نشان کرد: دارو در سلول های سرطانی تجمع و آن ها را تحت تابش قرار می دهد تا نابود شوند و بیشتر برای بیمارانی مفید است؛ که درمان خود را به شکل جراحی پروستات، رادیوتراپی و هورمون تراپی انجام داده اند؛ اما پاسخ به درمان دریافت نکرده اند.عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: برای این دسته از بیماران معمولا دیگر کاری نمی شود انجام داد و تنها با این درمان می شود طول عمر و کیفیت زندگی بیمار را ارتقاء داد.
وی بیان داشت: تولید این دارو کار جدیدی است و در حال حاضر کیت های آن در اروپا وجود دارد؛ اما به دلیل هزینه هنگفت نمیتوان از این کیت ها استفاده کرد و بسیار خرسندیم که سازمان انرژی اتمی کشور توانسته به ما در تولید این دارو کمک کند.
دکتر زکوی یادآور شد: هر دوز مورد استفاده از این دارو در خارج از کشور برای بیمار ۶۰ هزار یورو تمام می شود و در اروپا نیز تلاش می شود از طریق خیرین هزینه درمان این بیماران پرداخت شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بیماران نورواندوکرین نیز با این روش برای اولین بار در ایران در حال درمان هستند. در حال حاضر جهت دریافت پاسخ درمان این بیماری از بیماران هزینه ای دریافت نمی شود؛ اما به زودی قیمت تمام شده این دارو برای شهروندان کشور مشخص می شود.
وی در ادامه از برنامه ریزی برای خرید دو دستگاه مهم در بخش پزشکی هسته ای به همت مسئولان دانشگاه خبر داد و گفت: در طول سه ماه گذشته با حمایت معاون توسعه دانشگاه، اتفاقات بسیار خوبی جهت خرید دستگاه های اصلی بخش پزشکی هسته ای که دستگاه های «اسپکت» می باشند رخ داده است.
وی ادامه داد: بر این اساس دانشگاه در صحبتی که با تعدادی از بانک ها داشته موفق به انجام توافق نامه ای شده است که بر این اساس بانک رفاه پرداخت نیمی از هزینه خرید دستگاه های مهم و مورد نیاز بخش پزشکی هسته ای را جهت موفقیت در درمان بیماران در دستور کار خود قرار داده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: نیم دیگر این مبلغ را بیمارستان قائم(عج) و معاونت توسعه دانشگاه پرداخت خواهند کرد تا این دستگاه ها تهیه شود. در حال حاضر مقدمات اولیه خرید دستگاه و مجوزهای خرید تهیه شده است و اکنون شرکت مربوطه در حال گذراندن مراحل قانونی جهت گرفتن مجوز واردات دستگاه به کشور است.
انتهای پیام