دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

پایان شیمی‌تراپی زنبورهای عسل در کشور تا دو سال آینده

رئیس بخش تحقیق و تشخیص بیماری های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: طرح جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از زنبور عسل و فرآورده های آن در موسسه رازی پیگیری می‌شود که بر اساس آن فرآورده های سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر مجتبی محرمی با اشاره به طرح جدید بخش تحقیق و تشخیص بیماری های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش این موسسه در سال جاری، اظهار کرد: این طرح جامع در قالب کار تیمی و با کمک بخش های مختلف موسسه انجام خواهد شد.

وی «جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از زنبور عسل و فرآورده های آن» را عنوان این طرح اعلام کرد و افزود:  زنبور عسل منبعی بسیار غنی و با ارزش در باکتری های پروبیوتیک است که بر اساس این طرح این باکتری های از زنبور عسل و فرآورده هایی مانند گرده، ژل رویال و عسل جدا می شود.

رئیس بخش تحقیق و تشخیص بیماری های زنبور عسل، کرم ابریشم و حیات وحش موسسه رازی گفت: در این طرح اثر باکتری های پروبیوتیک بر روی بیماری های زنبور عسل نیز بررسی می شود چراکه این باکتری ها می توانند جایگزین خوبی برای آنتی بیوتیک ها و فرآورده ها یا داروهای شیمیایی شوند.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که موفق به جداسازی این باکتری ها شویم و اثر مهارکنندگی آن ها را بر روی عوامل بیماری زا شناسایی کنیم، به تدریج به سمت تولید مکمل هایی خواهیم رفت که به جای آنتی بیوتیک تراپی و شیمی تراپی در زنبورستان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر محرمی ادامه داد: در این صورت باقی‌مانده های شیمیایی در عسل و فرآورده هایی مانند گرده، ژل رویال و موم کنترل می شود و در نتیجه فرآورده ای سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت که امید است این طرح تا ۲ سال آینده اجرایی شود.

انتهای پیام

 

خروج از نسخه موبایل