محققان ژاپنی به کسانی که معمولا نیمهشب ها برای رفتن به دستشویی از خواب میپرند، توصیه کردند میزان نمک را در رژیم غذایی خود کنترل کنند.
به گزارش دیده بان علم ایران، تکرر ادرار در شب عمدتا افراد بالای ۶۰ سال را هدف قرار میدهد و با مختل کردن خواب، زندگی مبتلایان را تحت تاثیر قرار می دهد.
محققان دانشگاه ناکازاکی ژاپن در مطالعهای که بر روی ۳۰۰ داوطلب انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مصرف کمتر نمک به ادرار کمتر منجر میشود.
در این تحقیق افرادی که به طور معمول در رژیم غذایی خود مقدار زیادی نمک مصرف میکردند و بیشتر از سه ماه مبتلا به شب ادراری بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند و نتایج پس از کاهش مصرف نمک بررسی شد.تعداد مراجعه این افراد پس از عمل به توصیه محققان و کاهش مصرف نمک از دو و نیم به یک بار رسید و در نتیجه کیفیت زندگی آنها بهبود یافت.
موتسو توموهیرو، نویسنده نتیجه این تحقیق البته گفته است مطالعه بیشتری برای تایید رابطه بین تکرر ادراری در شب و “مصرف بالای نمک” نیاز است.
او میگوید: “این هنوز احتمال است که یک تغییر کوچک در رژیم غذایی میتواند چنین تفاوت عظیمی در کیفیت زندگی افراد ایجاد کند.”
پیشتر در این نوع تحقیقات، فقط مقدار آب نوشیده شده قبل از خواب برای مشکل ادرار زیاد در شب مد نظر قرار میگرفت.
پریدن از خواب برای ادرار شبانه بیش از نیمی از مردان و زنان بالای ۵۰ سال را شامل میشود.
در افراد مسن این روند بسیار معمول است و بعضی از آنها دستکم دوبار از خواب بیدار میشوند.
تکرر ادرار در شب البته ممکن است نشانه بیماریهای دیگری نظیر دیابت، بیماریهای قلبی و یا اختلالات مرتبط با بدخوابی هم باشد.
نان، پنیر، چیپس و سس پاستا از جمله مواد غذایی هستند که مقادیر زیادی نمک دارند.
انتهای پیام