دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

موفقیت محققان ایرانی در بازسازی مثانه با فرآورده نوآورانه

محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با استفاده از نانوداربست زیست‌سازگار موفق به بازسازی مثانه شدند که این فرآورده نوآورانه در طب ترمیمی برای ترمیم بافت مثانه افراد مبتلا به مثانه نوروژنیک و سرطان مثانه کاربرد دارد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر ناصر شخص‌سلیم، مجری طرح در خصوص طرح «بازسازی مثانه با استفاده از نانو داربست زیست سازگار» اظهار کرد: باید برای ترمیم یا جایگزینی مثانه در بیمارانی که مثانه خود را از دست داده و یا دچار اختلال عملکردی در مثانه می‌شوند، راه حل مناسبی پیدا کنیم، زیرا راه حل‌های موجود همچون استفاده از روده با مشکلاتی همراه هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: درواقع عدم دسترسی به داربست مناسب برای افزایش حجم (Augmentation) و بازسازی (Reconstruction) مثانه مشکل محدودکننده جراحان اورولوژیست است.
وی با بیان اینکه برای فائق آمدن بر مشکلات، بازسازی مثانه از طریق مهندسی بافت را در دستور کار قرار دادیم، افزود: طرح «بازسازی مثانه با استفاده از نانو داربست زیست سازگار» ابتکاری در زمینه مهندسی بافت و زیست مواد است.
شخص‌سلیم ادامه داد: ساخت داربستی با ابعاد نانو که از لحاظ ساختاری مشابه ماتریکس خارج سلولی است و نیز دارای ویژگی‌های مکانیکی مناسب باشد، می‌تواند عرصه جدیدی را در فرایند ترمیم مثانه ایجاد کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در این طرح داربست الکترویسی شده PCL/PLLA با فیبرهایی در ابعاد نانو طراحی شد که توانایی حمایت از رشد و فیزیولوژی طبیعی سلول‌های مختلف مثانه را دارد.
شخص‌سلیم اظهار کرد: در داربست مذکور برای پاسخ به نیازها و رفع مشکلات مربوط به ترمیم مثانه، PCL و PLLA به عنوان دو ترکیب زیست‌سازگار و زیست‌تخریب پذیر با فرایند الکترویسی به صورت فیبرهای نانو در یک ساختار واحد به صورت یک داربست الکترویسی شده هیبرید قرار داده شدند.
وی با بیان اینکه استفاده از این داربست برای ترمیم بافت مثانه در مدل حیوانی بزرگ با نتایج مناسب و امیدوارکننده‌ای همراه بوده است، افزود: این داربست به عنوان یک فرآورده نوآورانه در طب ترمیمی و بخصوص ترمیم بافت مثانه افراد مبتلا به مثانه نوروژنیک و سرطان مثانه کاربرد دارد.
مجری طرح با اشاره به اینکه برخی از مراکز تحقیقاتی به خصوص در امریکا روی این مساله در حال کار هستند، اما هنوز روش جایگزین مناسب را به صورت صد در صد اعلام نکرده‌اند، گفت: ۸ سال روی این پروژه تحقیق کردیم و توانستیم ۶ مقاله در مجلات بین المللی به چاپ برسانیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: امید داریم با تامین منابع مالی شروع به کار کنیم و این روش جایگزینی و ترمیم را در ابتدا روی تعداد زیادی حیوان انجام داده و پس از توسعه دامنه کار، در مرحله آخر این روش را برای انسان مورد استفاده قرار دهیم.
طرح «بازسازی مثانه با استفاده از نانوداربست زیست سازگار» در اولین همایش روز فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی حائز رتبه دوم اختراع غیردانشجویی شد.
 انتهای پیام
خروج از نسخه موبایل