رییس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع گفت: این سازمان در نقشه پنج ساله خود به دنبال تولید سامانهها و زیرسامانههای قوای محرکه دریایی است.
به گزارش دیدهبان علم ایران، امیر دریادار رستگاری که در افتتاحیه نخستین همایش پیشرانههای دریایی سخن میگفت، خاطرنشان کرد: ما به ۹۰ درصد اهداف نقشه پنج ساله خود رسیدهایم.
وی خاطرنشان کرد: حوزه موتورهای دریایی جزو اولین حوزه هایی بود که کشور در آن تحریم شد، بنابراین ما هم باید به سرعت به این حوزه وارد میشدیم بنابراین از موتورهای ریلی و خودرویی بهره بردیم و با تغییر کاربری، از این موتورها در حوزه دریایی استفاده کرده ایم.
رستگاری با اشاره به اینکه اکنون انواع موتورهای دیزل دریایی در کشور ساخته می شود اظهار کرد: موتور ملی ۸۷ D مطابق با استانداردهای جهانی ساخته شده و تستهای عملکردی آن نیز انجام شده و در حال انجام تستهای دوام آن هستیم.
وی افزود: در پایان اردیبهشت کار ریختهگری آن به اتمام میرسد و انشاءالله در شهریورماه سال آینده از این موتور بهرهبرداری خواهیم کرد.
امیر رستگاری با بیان اینکه این موتور در چهار نوع ۶، ۱۲، ۱۶ و ۲۰ سیلندر طراحی شده است، خاطرنشان کرد: در نوع ۱۲ سیلندر آن از سوختهای دیزل، گاز و دوگانهسوز استفاده میشود.
رییس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه امروز از اولین موتور برون نصب کشور رونمایی میشود، گفت: این موتور با سرعت ۴۱ گره دریایی تست شده و ما جزو معدود کشورهایی هستیم که به این فناوری دست پیدا کردهایم.
وی ادامه داد: هدفگذاری بعدی ما ساخت موتورهای دریا بنیان است که موتور دریایی بنیان ۱ تولید شده و ما با استفاده از همین موتور به فناوری ساخت ژنراتور ۳۱۲ کیلوواتی نیز رسیدهایم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه آشنایی چندانی با توان داخلی صنایع دریایی وجود ندارد و ما در این همایش می توانیم توانمندیهای صنعتی کشور را در حوزه دریایی معرفی کنیم و همچنین بستری برای تضارب آراء و اندیشهها و همچنین ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت فراهم کنیم.
انتهای پیام