دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

وزیر علوم: عملکرد دولت یازدهم در عرصه علم و فناوری افتخارآمیز بوده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی به پنجاهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مؤسسات و مراکز آموزش‌عالی و پارک‌های علم و فناوری که در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شده است، عملکرد دولت یازدهم در عرصه علم و فناوری را افتخارآمیز خواند.

به گزارش دیده‌بان علم ایران‌، دکتر محمد فرهادی، در این پیام ضمن تسلیت رحلت مجاهد نستوه حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصریح کرد: بدون شک دستاوردهای دولت یازدهم در عرصه علم، پژوهش و فناوری، با وجود تمامی کمبودها، چالش ها و مشکلات افتخار آمیز و این افتخار، مرهون زحمات و خدمات شما عزیزان است.

وی خطاب به معاون پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پارکهای علم و فناوری افزود:  آموزش عالی در دولت یازدهم با شعار ارتقای کیفیت و توسعه فناوری و نوآوری به همراه تحقق دانشگاه‌های کارآفرین کار خود را آغاز، و برنامه ها و اقدامات خود را در این مسیر هدایت کرد. با وجود مشکلات و چالش های عمده از جمله تحریم ها، کمبود تجهیزات و قیمت بالای ارز، کاهش قیمت جهانی نفت و رکود جهانی اقتصاد، با همت والای شما به عنوان مدیران حوزه پژوهش و فناوری و تلاش همه محققان، فناوران و نوآوران، این چالش ها و موانع نه تنها ما را از حرکت رو به جلو باز نداشت بلکه اراده ما را برای رسیدن به قله های توسعه علم و فناوری دو چندان کرد.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در این مسیر، ارتقای رتبه های کیفی دانشگاههای کشور در رتبه بندی های معتبر جهانی، افزایش تعداد دانشمندان ایرانی در فهرست دانشمندان یک درصد برتر، رشد چشمگیر مقالات پر استناد و با کیفیت، رشد سهم انتشار آنها در مجلات چارک اول، همگی گواه رشد کیفی مراکز علمی، محققان و رشد تولیدات علمی کشور بوده است. البته در کنار افزایش کیفیت، رشد کمی تولیدات علمی نیز چشمگیر بوده است و ارتقای رتبه علمی ایران و رتبه علمی رشته های مهم دانشگاهی خود گواه این ادعا است.

فرهادی یادآور شد: در حوزه فناوری، نوآوری و تحقق دانشگاه کارآفرین نیز دستاوردهای جامعه علمی و فناوری کشور ستودنی است. ایجاد ۶ پارک علم و فناوری، ۳۰ مرکز رشد علم و فناوری، راه اندازی حدود ۱۰۰۰ شرکت دانش بنیان مستقر در پارکها، و ایجاد ۱۲۰ آزمایشگاه مرکزی توجه به رشد زیر ساخت های پژوهش و فناوری را نشان می دهد و حاصل این توجهات، گردش مالی بالای چهار هزار میلیارد تومانی پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری و صادرات بالای ۱۲۰ میلیاردی، و اشتغال ۳۰۰۰۰ نفری این مراکز در ۳ سال اخیر بوده است.

وزیر علوم تاکید کرد: در ادامه راه، همچون گذشته ضرورت توجه ویژه به کیفیت و توسعه فناوری و نوآوری بیش از پیش احساس می شود. راه‌اندازی و توسعه فن بازارها، توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش بنیان و حضور جدی اعضای هیأت علمی در این شرکت‌ها، برندسازی و توجه ویژه به افزایش کمیت و کیفیت نشان های تجاری، پتنت ها و اختراعات از نیازهای اولویت‌دار و ضروری مراکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری است. مطمئناً با پیشرفت در حوزه های نامبرده که از اولویت های سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری محسوب می شود، اهداف اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی در کشور تحقق پیدا خواهد کرد، زیرا اعتقاد داریم که مسیر اقتصاد مقاومتی از معبر اقتصاد دانش بنیان می گذرد و اقتصاد دانش بنیان زیر بنای اقتصاد مقاومتی است. البته حمایت دولت، قوه مقننه و سازمان‌های مدیریتی کشور از پژوهش و فناوری از ملزومات ادامه مسیر است و خواست جامعه دانشگاهی ارتقای سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی و توجه ویژه به زیر ساخت های پژوهشی، تأمین تجهیزات آزمایشگاهی و حمایت مالی بیشتر از پارکها و مراکز علم و فناوری است.

 

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل