دیده بان علم ایران – Iran Science Watch

موفقیت محققان رویان در درمان بی‌‌اختیاری ادراری استرسی زنان

Women's restroom sign on grunge wooden wall

محققان پژوهشگاه رویان موفق به درمان زنان مبتلا به بی‌‌اختیاری ادراری استرسی با استفاده از سلول‌‌های مشتق از عضله شدند.

به گزارش دیده بان علم ایران، بی‌اختیاری‌ ادرار استرسی‌ عبارت‌ است‌ از بی‌اختیاری‌ ادرار که‌ به‌ هنگام‌ هرگونه‌ فعالیتی‌ که‌ باعث‌ افزایش‌ فشار داخل‌ شکم‌ شود رخ‌ می‌دهد. این‌ حالت‌ می‌تواند هم‌ در مردان و هم‌ در زنان‌ و در تمام‌ سنین‌ به‌ وجود آید اما در مردان‌ به‌ ندرت‌ رخ‌ می‌دهد و‌ در زنان‌ مسن بسیار شایع‌ است‌.

در مبتلایان به این بیماری پس از عطسه، سرفه، خنده، گریه و یا بلند کردن اشیا سنگین و…، ادرار بی‌‌اختیار جاری می‌‌شود. درمان‌‌های مختلفی برای این بیماری وجود دارد مانند استفاده از آنتی بیوتیک‌‌ها، داروهای هورمونی و یا جراحی های ترمیمی اما تا کنون درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده است.
پیش‌‌تر، تحقیقات در شرایط آزمایشگاهی نشان داده بود که سلول‌‌ها مشتق از عضله می‌‌توانند در درمان این بیماری نقش موثری ایفا کنند.

در این راستا، فرزانه شریف اقدس، فرزام تجلی، دکتر رضا مقدسعلی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، کارآزمایی بالینی استفاده از سلول‌‌های مشتق از عضله در درمان بی اختیاری ادرار را طراحی کردند.

در این کارآزمایی، ۱۰ خانم که بدنبال ترومای گردن مثانه و یا پیشابراه و یا اپی سپادیاس مادرزادی (یک نقص مادرزادی در پیشابراه) مبتلا به بی اختیاری ادراری بودند وارد مطالعه شدند. در این مطالعه سلول‌‌های مشتق از عضله مخطط خود بیمار که در محیط آزمایشگاه کشت شده بود به محل دریچه مجرای پیشابراه بیماران تزریق شد.

بیماران به مدت ۳۶ ماه مورد ارزیابی های کلینیکی و بالینی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه که در مجله بین المللی urology اروپا در ماه آپریل ۲۰۱۶ به چاپ رسیده است نشان داد، سه بیمار بهبودی کامل پیدا کردند، در چهار بیمار بهبودی نسبی حاصل شد و سه بیمار به درمان پاسخ ندادند. هیچگونه عوارض جانبی در این بیماران مشاهده نشد.

نتایج این مطالعه نشان می‌‌دهد درمان با سلول‌‌های مشتق از عضله می‌‌تواند یک روش ایمن و با کمترین عوارض در درمان بیماران مبتلا به بی اختیاری ادرار استرسی پیشرفته باشد.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل